KLM en MVO – Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

SOS-Zaanstreek werd deze week benaderd door een aardige student Creative Business aan de Hogeschool van Amsterdam, die onderzoek doet naar ‘een bekende luchtvaartmaatschappij’ en in hoeverre dit bedrijf – dat de KLM bleek te zijn – bezig is op het gebied van MVO, maatschappelijk verantwoord ondernemen. ‘Omdat het verminderen van de Co2-uitstoot’ een belangrijk issue is, verdiepen de studenten zich in de reputatie van de vliegmaatschappij op het gebied van duurzaamheid.

Greenwashing

Nu staat de gehele luchtvaartsector in een slecht blaadje, omdat zij een enorm charme-offensief is gestart met juichverhalen over toekomstdromen die natuurkundig gewoon onmogelijk . Je kunt geen krant openslaan of een of andere CEO vertelt trots hoe Nederland vooraan zal staan waar het gaat om het verduurzamen van de luchtvaart wereldwijd. Of het nou elektrisch vliegen betreft, het vliegen op kunstkerosine, groene waterstof of de biobrandstof-toevoegingen.
Maar wie zelf ooit student is geweest helpt een student natuurlijk…
Er moesten cijfers gegeven worden, en hoger dan een 4 kwam er niet uit.

Dat je als vliegmaatschappij de woorden Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen laat onderzoeken is een gotspe, zeker wanneer je als inwoner van Zaanstad al 3 decennia onder de negatieve gevolgen van ‘Nederlands Blauwe Trots’ zucht.

Laatste verandering: