In Meldpunt: vliegtuigoverlast

Vrijdag 4 juni om 19.15 uur zijn Winnie de Wit van SOS-Zaanstreek en Han van Staveren van SATL te zien in Meldpunt, het consumentenprogramma van Omroep Max.
Het gaat o.a. over de toename van het vliegverkeer boven Assendelft – eigenlijk heel Zaanstreek-Noord – en de bijbehorende hinder, die altijd maar wordt weg gesjoemeld. Tevens zal Han van Staveren (foto), namens de Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen (SATL) het woord voeren over de angst die men in het oosten van Nederland heeft aangaande het openstellen voor de burgerluchtvaart van Lelystad Airport.

Omslag?

Deze toename wordt bekeken in relatie tot de stilte in de lucht tijdens de eerste lockdown, in april, mei en gedeelte van juni 2020. Hebben wij nog hoop dat er een omslag te goede komt? Gaan we minder vliegen, gaat onze regering minder vluchten toestaan omdat deze bewezen schade toebrengen aan de gezondheid van de omwonenden?


U kunt het bekijken op: vrijdag 4 juni 19.15 uur NPO2
Op Zaans Nieuwsplatform De Orkaan staat een verslagje van de opnames door de 3-man sterke opnameploeg van Meldpunt.

Laatste verandering: