Kunst & Vliegwerk voor wethouder Breunesse

Op 21 maart kreeg Schiphol-wethouder Breunesse het boek Kunst en Vliegwerk uit handen van Winnie de Wit, nadat zij had ingesproken in het Zaanstad Beraad.
Melders op vliegherrie.nl maakten het boek in 2022, om de noodzaak van een beter leefmilieu voor omwonenden van luchthavens in de harten en hoofden te krijgen van mensen, die het geluk hebben om niet onder zo’n vliegtuigsnelweg te wonen.
Ook Zaanse melders staan in dit boek met hun kunst.

Wie dit mooi vormgegeven boek wil aanschaffen, verschaft daarmee direct ook steun voor de Stichting Recht op Bescherming tegen Vlieghinder, de stichting die in de zomer van 2021 de rechtszaak tegen de staat startte.

De Wit memoreerde in haar inspraak de uitkomst van deze rechtszaak, en wees gemeenteraadsleden en bestuurders van Zaanstad op hun plicht om  binnen een jaar de schending van het Europese mensenrecht op ongestoord woongenot aan te pakken en op te heffen. Elk van de de drie bestuurslagen – rijksoverheid, provincie en gemeente -heeft n.l. zorgplicht en dient daarnaar te handelen.

Laatste verandering: